Kom naar het Evemententerrein op zondag 18 juni 2023 en ervaar een unieke activiteit: de Zonnekijker, georganiseerd door Wim Verdoold.

Tijdens deze bijzondere activiteit kun je de zon op verschillende manieren beleven. Wim heeft een fascinatie voor de zon en wil deze graag met jou delen. Hij heeft een oude satellietschotel waarmee hij de zon niet alleen kan laten zien, maar ook kan laten voelen. Bij bewolkt maar droog weer richt hij de schotel op de zon en kun je het zonlicht voelen op je huid. Bij zonnig weer heeft hij twee grote paraboolspiegels die het zonlicht bundelen. Als je een lat precies in het brandpunt van de spiegels houdt, zal deze ontbranden. Natuurlijk staat er een emmer met water naast om de stok snel te kunnen doven. Wim begeleidt alles zorgvuldig en zorgt voor een veilige ervaring.

De Zonnekijker vindt plaats van 13:00 tot 17:00 uur op het Evenemententerrein, gelegen aan Vrijheid in Zwolle. Een unieke ervaring die je niet wilt missen!

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Zwolse Zot, een betrokken partij die lokale evenementen ondersteunt en stimuleert.

Kom langs en ontdek de fascinerende wereld van de zon tijdens de Zonnekijker op zondag 18 juni!