Nieuws

Kringdagen 2023 officieel van start met de Nacht van Zuid !!

De kop is er af !

 

Vrijdag 16 juni 2023 gaat de boeken in als de allereerste opening van de Kringdagen in Zwolle-Zuid. Een week lang muziek, festiviteiten, activiteiten en kunst voor en door de wijkbewoners van de grootste wijk van Zwolle.

 

Mede mogelijk gemaakt door Winkeliersvereniging Zwolle-Zuid, werd er afgetrapt met de Nacht van Zuid, een evenement vol live-muziek, eten en drinken. Wat was het mooi, alle soorten, maten en niveaus. Het weer zat ook nog eens vreselijk mee. Alle ingrediënten voor succes aanwezig.

 

Dit smaakt nu al naar meer èn volgend jaar weer !

Wijkenvereniging Zwolle-Zuid zoekt Redactielid en Secretaris

Vrijwilliger zijn betekent meedoen!
Vrijwilligers zijn de smeerolie van de maatschappij. Vrijwilligers zorgen voor activiteiten, bij (sport)clubs en veel organisaties. Vrijwilligers worden zeer gewaardeerd! Help een ander en help daarmee ook jezelf. Doe je wat voor een ander, dan doet een ander wat voor jou. Zo simpel is het. 

De Wijkenvereniging Zwolle-Zuid zoekt wijkbewoners die als redactielid mee willen doen aan de Wijkkrant. Dat kan bijvoorbeeld door stukjes te schrijven, of ideeën voor onderwerpen aan te dragen. Alle hulp is welkom. En uiteraard word je hierin begeleid! Laat je uitdagen, vaak kun je meer dan je denkt…
Mail de hoofdredacteur Léan Jonkman; ljonkman@wvzwollezuid.nl of bel: 06-52428878.

Het bestuur van de Wijkenvereniging Zwolle-Zuid is op zoek naar een secretaris. De voorkeur gaat uit naar iemand (v/m) die kan notuleren, agenda’s bijhouden en andere secretariële werkzaamheden kan uitvoeren. Maar ook zonder ervaring mag er gereageerd worden: ook hier geldt dat voor begeleiding wordt gezorgd!

Mail de voorzitter Jurjen Zijlstra; jzijlstra@wvzwollezuid.nl of bel: 06-22415023.

Voor beide functies (redactielid en secretaris) geldt een vrijwilligersvergoeding.

                                                                                              

Er geldt een beloning van € 150,00, voor diegene die de juiste persoon voor ons weet te vinden, of als jij zelf de juiste kandidaat bent.

 

Informatie over de Wijkenvereniging vindt U op: www.wvzwollezuid.nl

 

 

Zottendans, Jan Huigen in de ton

Zottendans, Jan Huigen in de ton.

 

Jan Huigen in de ton,  Jan Huigen in de ton,

Jan Huigen, Jan Huigen en de ton die viel in duigen.

 

Wij gaan hier nu samen een feestje bouwen,

Hier…. op de straat,

In de kroeg.

 

We hossen en dansen,

We springen en sjansen,

Van een feestje vieren,

Krijg je nooit genoeg.

 

Sla die handjes in elkaar,

En doe de Zottendans.

In een grote kring,

En waggel als een gans.

 

Zeg ken jij de Spijkerman,

Of was dat de Mosselman,

Of Jan Huigen in de ton,

Waar dit feestje mee begon.

 

Jan Huigen in de ton, Jan Huigen in de ton, Jan Huigen,

Jan Huigen en de ton die viel in duigen.

 

Links (Yell)

En rechts (Yell)

Links (Yell)

En rechts (Yell)

Links (Yell)

En rechts (Yell)

Links (Yell)

 

Sla die handjes in elkaar,

En doe de Zottendans.

In een grote kring,

En waggel als een gans.

 

Zeg ken jij de Spijkerman,

Of was dat de Mosselman,

Of Jan Huigen in de ton,

Waar dit feestje mee begon.

 

Jan Huigen in de ton,

Jan Huigen in de ton,

Jan Huigen, Jan Huigen en de ton die viel in duigen.

Aftrap Kringdagen

Op 31 januari jl. was de eerste bijeenkomst in voorbereiding op de Kringdagen in Zwolle-Zuid. Deze dagen zullen worden gehouden van 16 tot en met 25 juni 2023.

Een ambitieus plan, waarbij reeds bestaande activiteiten en zeker ook nieuwe activiteiten zullen worden samengevoegd in een thema-week en het begin van de zomer zullen opluisteren.

In de wetenschap dit niet alleen te kunnen is Stichting Zwolse Zot de afgelopen weken bezig geweest met het verzamelen en uitnodigen van potentiële mede-organiserende deelnemers en vrijwilligers om deze feestweek vorm te geven. Wetende dat er zeker nog deelnemers bij kunnen komen was de opkomst (meer dan 50) in ieder geval zeer bevredigend! Bent u ook geïnteresseerd geraakt en kunt u een steentje bijdragen dan kunt u zicht aanmelden op zwolsezot@gmail.com.

Zonnewijzers:

Bij de bouw van Zwolle-Zuid werden twee prehistorische zonnewijzers gevonden, waarvan totaal maar drie in Nederland zijn ontdekt. Dat maakte deze grond toen al heel speciaal.

Deze zonnewijzers werden gebruikt voor rituelen en feesten vergelijkbaar met Stonehenge in Engeland. De kring symboliseert daarbij ook nog eens de rondedans, hand in hand in een kring. Verbinding in plezier voorop.

Opzet van de Kringdagen:

Zwolle-Zuid bestaat uit 14 buurten. Deze buurten vormen samen de14 palen van de kring. De kring, het samenzijn en verbonden zijn door plezier maken is de basisgedachte voor de kringdagen. Het weer lekker actief naar buiten gaan, als deelnemer of toeschouwer. Veel en diverse activiteiten op verschillende plekken in de wijk, mensen ontmoeten die je eigenlijk al jaren kent, maar toch niet.

Vervolg:

 

De komende tijd zullen er meer bijeenkomsten worden georganiseerd om vorm te geven aan de volgende vragen:

  • Welke initiatieven zijn er al en wie is daar mee bezig? Zou je dit willen linken aan de

      feestweek?

  • Wie vindt het leuk of heeft er een idee wat jullie tijdens de feestweek met jullie vereniging kunnen organiseren?
  • Hoe kun je bijdragen aan het upgraden van jouw straat of het zorgen voor meer verbinding in jouw buurt ?

 

Er is nog veel te doen, maar het enthousiasme is er om samen toe te werken naar een mooie feestweek die Zwolle-Zuid weer op de kaart zal zetten.

Wordt vervolgd!

Meedoen met het zottenfeest van Zwolle-Zuid

Afgelopen week verscheen er een mooi artikel "Meedoen met het zottenfeest van Zwolle-Zuid" in wijkkrant van Zwolle-Zuid.

The making of

Dag allemaal, De Zot is al weer een jaar oud en wat was het een mooi jaar! Zijn stichting is lekker op dreef en begint steeds meer voet aan de grond te krijgen in een langzaam maar zeker weer ontwakend Zwolle-Zuid: Het lied en de videoclip, de Kunstcarrousel, de Sinterklaasintocht in Zuid.

Tijd om eens wat oude beelden op te poetsen en terug te gaan naar de basis van dit alles. Geniet van de bevlogenheid, het vakmanschap, het vertrouwen en bovenal: De vrijwilligers!

Wat heeft de Zot dit jaar allemaal in petto? Wie zal het zeggen.

De carnaval nadert bovendien........

Film Sinterklaasintocht Zwolle-Zuid

Ook dit jaar heeft Sinterklaas Zwolle-Zuid niet overgeslagen.

Op zaterdag 19 november 2022 is hij aangekomen!

Het was koud, maar de zon scheen en het werd een geweldige dag als vanouds!

Druk op de knop hieronder voor de film: 

Winnaars kleurwedstrijd Sinterklaasintocht Zwolle-Zuid

Afgelopen week is er een kleurwedstijd gehouden. En dat hebben wij geweten. Er zijn ontzettend veel kleurplaten ingeleverd en er zijn een aantal kleurplaten in de prijzen gevallen.

En de 6 winnaars zijn:

* Thijs Wolfkamp, 6 jaar

* Faya,6 jaar

* Lynn (en Kay) 8 jaar (en 1 jaar)

* Ella Schottert,3 jaar

* Tess ten Brinke, 4 jaar

* Jaylo Heeringa, 2 jaar

Wij zullen morgen (21 november) contact opnemen met de winnaars om af te spreken wanneer de prijs in ontvangst genomen kan worden. Hoe leuk zou het zijn als dat aanstaande vrijdag 25 november tussen 16.00 uur en 18.00 in het Winkelcentrum Zwolle-Zuid kan zijn wanneer Sinterklaas en zijn Pieten wederom in het winkelcentrum zijn.

Hieronder staan de winnende kleurplaten.

Sinterklaasintocht Zwolle-Zuid

Wat heeft de werkgroep Sinterklaas Zwolle-Zuid, in opdracht van Wijkenvereniging Zwolle Zuid en Winkelcentrum Zwolle Zuid, een mooie en geslaagde Sinterklaasintocht georganiseerd.

Wij bedanken alle vrijwilligers die op wat voor een manier dan ook mee hebben geholpen aan deze intocht want zonder jullie was het niet gelukt.

Verder willen wij Men in Music bedanken die het geluid hebben verzorgd en Sinterklaas en zijn pieten hebben onthaald. ChinaPalace038 bedankt voor de heerlijke warme versnapering.

Hieronder staan nog een aantal leuke foto's van deze onvergetelijke dag.

En de winnaar van de bierviltjeswedstijd is......

Halo allen!

Tijdens de Zuid de Kunst Carrousel van 11 september was er wederom een bierviltjes tekenwedstrijd. De opdracht was simpel: Wie maakt het mooiste bierviltje van de dag?

We hebben het geweten! Wat een talentvol geklieder en geklodder viel ons ten deel: Van simpel naar moeilijk, van effectief naar complex. Maak dan maar eens een keuze mensen. Over de prijs waren we snel uit: De winnares kreeg haar viltje bedrukt op een hoodie. Uniek, geheel van jezelf, te dragen met voldoening en gepaste trots!

Welke viltjes werden er ingezonden:

Halve finale:

(geen viltje, maar de beschilderde stenen krijgen zeker een eervolle vermelding)

De winnaar:

En wat vond de winnares?

11-09-2022

Wat een mooie dag hebben wij gehad!

We kunnen terugkijken of een zeer geslaagde zonnige dag. Dank aan alle kunstenaars en natuurlijk alle vrijwilligers die ons hebben geholpen. Zonder jullie is dit niet realiseerbaar.

Het liep de hele dag lekker door met het publiek. En iedereen heeft volgens ons genoten. Veel kinderen hebben deelgenomen aan een aantal leuke gratis workshops.

Paar kleine verbeterpunten voor volgend jaar. Onder andere de promotie en de vindbaarheid van de locatie. Al doende leert men .

Bijgevoegd nog een aantal mooie foto's en tot volgend jaar.

06-09-2022

Zondag is er een kunstmarkt, gewoon gratis en de editie van vorig jaar was érg leuk dus komt dat zien.

28-06-2022

Winkelcentrum Zwolle Zuid

Zaterdag 16 juli starten de Zomerse Zaterdagen weer! We hopen dat het weer net zo mooi is als nu. Dan worden het weer 4 super mooie zaterdagen vol sport, muziek en avontuur.

22-05-2022

Zeteenstaptegenkanker

Ontroerd en sprakeloos.

Het is stil in ons.

21 en 22-05-2022

Stadkamer

Kom jij ook naar IK TOON op de stoep? Aankomend weekend laten verschillende amateurkunstenaars hun kunsten horen en zien tijdens IK TOON op de stoep, waarschijnlijk ook bij jou in de buurt!

Een aantal tractoren met platte kar en flink wat strobalen trekt dit weekend door verschillende Zwolse wijken. Op pleinen en velden spelen artiesten vervolgens onversterkt. Een uniek concept met gegarandeerd een goede sfeer!

Kijk op iktoonzwolle.nl voor de exacte locaties en tijden van de optredens en ontdek wat de week van IK TOON je nog meer te bieden heeft!

15-05-2022

Less is More Band is bij Museumkwartierzwolle.

We beginnen ons optreden met een lekker champagne ontbijt. Goed voorbereid voor een geweldige dag muziek in het museum kwartier in Zwolle.Kom rustig kijken en genieten.

#lessismoreband #brassband #zwolle

15-05-2022

Het verhaal van Zwolle-Zuid

Muziek en verhalen bij jou in de straat? Samen met je buren genieten van cultuur? Dat is IK TOON op de stoep.Zondag 22 mei op diverse locaties in Zwolle-Zuid:11.00 - 11.30 speeltuin Sitrumware12.30 - 13.00 speeltuin Cort v/d Lindelaan14.00 - 14.30 speeltuin Damhertveld15.30 - 16.00 Jofferenlaan t.h.v. Nr. 97Met een trekker en een platte wagen geven jonge verhalenvertellers en muzikanten aanstekelijke optredens.Met strobalen wordt een tribune gebouwd en de kar is dan het podium. Dans en zing mee en droom weg bij de verhalen. IK TOON op de stoep is gratis toegankelijk.

IK TOON is een initiatief van Zwolle Unlimited en de Stadkamer.

12-03-2022

Zwolse Zot

Nieuw lied zet Zwolse feestvierders in het zonnetje.

‘Heb jij ook zoveel zin, om samen feest te vieren?’ Met de eerste zin van het deze week uitgekomen liedje Zwolse Zot, is de toon meteen gezet. Want natuurlijk heeft iederéén zin om weer eens de bloemetjes buiten te zetten.

10-03-2022

Zwolse Zot

Het lied en de clip zijn klaar.... dus kijken maar.